PIF takker for et fantastik år med Sundhedshøjskolen

Med hænderne over hovedet ser PIF tilbage på et års samarbejde med Randers Sundhedscenter om projektet Sundhedshøjskolen. Igennem projektet har PIF fået nye medlemmer, fået nytænkt deres måde at organiserer voksenhold på, samt et stor netværk med andre lokalforeninger i Sundhedshøjskole projektet.

I maj 2016 blev projektet skudt i gang med et kæmpe Kick Off på omkring 200 deltager. Lindy fra Tv-programmet ”Rigtige Mænd” var hevet ind til at skabe en interesse og stemning for dette nye sundhedsprojekt. Efterfølgende startede to sundhedshøjskolehold op i PIF; Ryghold og Livsstilshold.

Rygholdets fysioterapeut, som var på holdet de første 8 uger, skabet en interesse blandt ny medlemmer, som pga. skavanker havde holdt sig tilbage fra deltagelse på foreningens hold. Fysioterapeuten afholdte træning i et tempo hvor alle kunne være med og havde altid alternative øvelser. En stil som foreningsinstruktørerne forsatte da de overtog træningen efter 8 uger. Efterhånden som året gik blev der ligeledes koblet lidt teori ind i rygtræningen. Deltagerne lærte ikke kun om hvordan de skulle løfte men ligeledes hvorfor de skulle løfte sådan, og hvad der sket i kroppen.

Livsstilsholdets deltager skabt hurtigt en fælles interesse om at ændre livsstil det sundere valg. Fokuspunktet kunne være alt fra daglig motion, til flere grøntsager, til vægttab, til at sænke kolesteroltallet mv. Igennem støtte fra meddeltager, instruktører og ambassadører kom deltagerne tættere på deres mål. Selvom det var gjort klart fra starten at livstilsholdet ikke var et slankehold, opnåede flere deltager at nå deres mål om at tabe sig, fordi de ændre deres livsstil og tog rådene til sig.

To forløb har nu kørt og der bliver set frem til det næste, som starter i uge 34. En enkelt ændring er på programmet idet Rygholdet bliver flyttet til Aktivitetshuset i Gassum, hvor PIF ligeledes har aktiviteter. Tilbage i Træningshuset i Asferg forbliver Livsstilsholdet og foreningen laver et ”Hold dig i gang”-fitnesshold til deltagerne som har tidligere har gået på rygholdet.

Alt i alt ser PIF frem til det forsatte samarbejde om Sundhedshøjskolen. Det nye netværk har givet en masse til foreningen og der er blevet afprøve forskellige nye tiltag. Bl.a. har foreningen afholdt små foredrag i løbet af året, og det næste er allerede på programmet d. 9. november omkring Varigt vægttab. Derudover har PIF i tankerne at starte et gratis rygestopforløb til januar ligeledes i samarbejde med Randers Sundhedscenter.